Larsson & Wall

Högsta klass av Rosenberg

Markus Rosenberg gör 3–2 på nick i 90:e minuten.
Firar med att dra av sig tröjan,  får sin sjätte varning för säsongen och är nu avstängd i den match mot Gefle på lördag som han ändå skulle vila.
Det är på många nivåer Markus Rosenberg rör sig en klass över resten av allsvenskan.

Ganska ofta är fotbollen så märklig.
Ett trött, initativfattigt och orkeslöst Malmö FF blev de första 20 minuterna sårade två gånger om av ett Örebro SK som gjort sin läxa väl, som lät MFF spela in på Amin Nazari och Enoch Kofi Adu och sedan tippade ut åt MFF:s högerkant där Matias Concha och debuterande Piotr Johansson såg ut att bestiga ett nedsåpat Mount Everest.
Vid 0–1, i den 12:e minuten, kunde Kofi Adu två gånger om ha satt stopp för Daniel Gustavsson men var så snäll att Alhassan Kamara fick bollen i vänsterläge, snurrade alldeles för lätt upp en nedsåpad Concha och dunkade in bollen via Zlatan Azinovic fingertoppar.
Sju minuter senare rensade Ricardinho för halvhjärtat, Erik Johansson kom på mellanhand och Kamara chippade sig vacker förbi innan han placerade in 0–2 på volley.
Ett klassmål av Örebro som inte hade några som helst problem att hålla ledningen in i halvtidsvila och det enda positiva som gick att hitta ur MFF-synvinkel med den första halvleken var att Salzburgs tränare ”Adi” Hütter (han heter Adolf i förnamn men kallas aldrig för något annat än ”Adi, och det är lätt att förstå) satt på läktaren och såg eländet.
För det var ett Malmö FF som var skrämt av Örebro SK.
Och tro mig, det skrämmer inte en koffeinspeedad sockerdricka från Tyrolen.
Men så bytte Åge Hareide i paus ut Amin Nazari (som visserligen bara var Malmö FF näst mest misslyckad innermitt i första halvlek) och stackars Piotr Johansson och ersatte med Isaac Kiese Thelin och Simon Kroon. Magnus Eriksson drogs lite nedåt och mer och mer ut åt vänster, Kroon satte fart och Isaac Kiese Thelin vann dueller.
Det var ett annat MFF.
Men det bet ändå inte riktigt.
Förrän Nordin Gerzic fick hjärnsläpp, spelade juniorfotboll och tog Filip Helanders nick med handen efter Conchas högerhörna.
Markus Rosenberg klev fram och ÖSK brukar skryta om att man spelar på Behrnabeu, men Rosenberg har spelat på den riktiga Bernabeu mot det riktiga Real Madrid och det syntes när han klev fram och placerade in 1–2 med kraft och precision vid Oscar Janssons vänstra stolpe.
Trots det.
Malmö dominerade.
Men spelmässigt flödade det inte.
Däremot var en gammal god vana tillbaka.
De individuella prestationerna.
Ett kort inkast från Emil Forsberg till Isaac Kiese Thelin, växelspel och ett iskallt avslut från Kiese Thelin och så satt vi där ännu en gång och undrade.
Vad gjorde IFK Norrköping med Isaac Kiese Thelin? Hur kan en klubb så totalt misslyckats med att få en spelare att prestera vad han kan?
Där och då var ÖSK stressat och pressat, men man kämpade febrilt och man stred heroiskt och hade det inte varit för en enda sak så hade ÖSK klarat 2–2.
Men Malmö FF har Markus Rosenberg.
Magnus Eriksson böjde in bollen i boxen och i 89:e minuten mötte Rosenberg perfekt med pannan.
3–2, otagbart i bortre hörnet och matchen var vunnen för Malmö FF.
Det var redan på förhand bestämt att Markus Rosenberg skall stå över borta mot Gefle på lördag och eftersom ”Rosi” stod på fem varningar passade han på att dra av sig tröjan och få den varning som krävdes för att han skulle bli avstängd i en match han ändå inte skulle spela.
Det var högsta europeiska klass rakt igenom från Markus Rosenberg.
Det enda negativa för Malmö FF?
Att ”Adi” Hütter satt på läktaren och såg det.