Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vad hände sen… Peter Gitselov?

I maj 2011 lämnade Peter Gitselov Mjällby. Beslutet kom hastigt och han försvann från strålkastarljuset. Anfallaren, som är son till den ryske toppspelaren och gamle Österhjälten Aleksandr Gitselov, ville österut.
Men vad hände egentligen?
Vad gör han nu?
Spelar han fortfarande fotboll?
Frågorna är många och därför är jag tacksam för att min kollega Mattias Larsson för någon månad sedan drog i gång bloggserien ”Vad hände sen… ?”.
Den lanseringen gav mig anledning att gräva och det skulle visa sig att jag kunde sätta ner spaden precis bredvid mina fötter.
Peter Gitselov befinner sig nämligen i Malmö, inte alls långt från Kvällspostens redaktion.
– Jag flyttade hit i december och letar klubb. Dyker det upp något i utlandet så kanske jag drar, men i och med att jag köpt lägenhet här så vill jag gärna vara kvar.
Varför bröt du kontraktet med Mjällby?
– Jag hade familjen i Ryssland som jag ville hem till. Jag fick ett bra ekonomiskt erbjudande men det blev inte som jag tänkt mig. Laget jag skulle till, FC Shinnik, hade förlorat sex matcher i rad och så fick tränaren sparken så då stod jag där. Jag hade inte skrivit på kontraktet än och det bara försvann, säger Gitselov när jag når honom över telefon.
Anfallaren var klubblös. Till slut nappade FC Fakel Voronezh.
– De låg sist i andradivisionen och var på väg att åka ur, men jag hade inget val. Det var bara att ta vad jag fick.
Laget åkte mycket riktigt ur serien och truppen rensades.
Gitselov var kontraktslös – igen.
Förra sommaren packade han väskan och drog till Rudes i den kroatiska andraligan men stannade bara i några månader.
– Jag hade en kompis där och åkte mest bara för att hålla i gång. Ekonomiskt var det katastrof. Bottenlagen i andraligan betalar sällan mer än 5000 kronor per månad.
Jakten på ny klubb går nu vidare med Sverige som utgångspunkt. Frustrationen växer för varje dag.
– Det är inte lätt och jag vet inte vad jag ska göra. Jag fattar inte hur jag kunde hamna i den här situationen. Jag är bara 30 och kroppen är fräsch. Det är alldeles för tidigt att lägga av. Jag känner att jag har minst fem år kvar.
Har det varit aktuellt att flytta tillbaka till Mjällby?
– Han som jag känner bäst från den tiden är sportchefen Thomas Andersson Borstam som gick över till Kalmar. Men jag var faktiskt och såg träningsmatchen mellan Malmö och Mjällby så jag pratade med lite folk då. Vi får se vad som händer men trupperna börjar bli spikade och de flesta klubbar har fullt. Jag kanske kan rycka in om någon klubb får skadeproblem.

Tidigare delar av ”Vad hände sen…?”
Kevin Amuneke.
Adam Berner.
Tobias Grahn.
Nikola Djurdjic.

/ Johan Wall
johan.wall@kvp.se
Twitter: @Johan_Wall