Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vad hände sen… Adam Berner?

Den 27 januari lanserade Mattias Larsson bloggserien ”Vad hände sen…?” där han redogjorde för Nikola Djurdjics förehavanden sedan flytten från HIF.
Snart en månad har gått men från Larsson har det varit tyst. Egentligen borde den här delen i serien heta ”Vad hände sen… Mattias Larsson?”
Men ni läsare skiter så klart högaktningsfullt i vad Larsson sysslar med (solar i Florida, lämnar på dagis och så vidare).
Adam Berner, däremot – honom är ni väl intresserade av?

Jag har tidigare skrivit om hur han en mörk kväll i mellandagarna 2012 körde av vägen, kraschade in i ett träd och bröt ryggen.
Mjällbyanfallaren var 25 år, hade nyligen sagt upp sig från sitt bankjobb och skulle satsa fullt på fotbollen. Han satt i förhandlingar med Mjällby och skulle förlänga sitt kontrakt men tvingades i stället fokusera på hur han skulle kunna ta sig tillbaka till en fungerande vardag. Hur han skulle överleva.
Efter att ha tuppat av och suttit fastklämd i bilen i en timme klipptes Berner loss och de tre första månaderna efter olyckan tillbringades i en trepunktskorsett.
Fotbollen kom i andra hand. Berner funderade länge på att lägga av helt.
På årsdagen av olyckan, den 27 december förra året, åkte Berner till det träd han kraschad in i och slöt fred.
– Vi är vänner igen.
Nu har han fyllt 27 och har för bara några dagar sedan skrivit på ett treårskontrakt med Kristianstads FF i division ett.
Ryggen fungerar äntligen som den ska, åtminstone nästan.
– Kroppen känns ganska bra men helt redo skulle jag inte vilja säga att jag är. Jag har tränat en hel del på egen hand men det saknas fortfarande en del i tempo och tajming. Ryggen gör sig fortfarande påmind då och då. Det smärtar lite när jag springer men jag kollar den med jämna mellanrum och det är inget fel på den. Det ska vara lugnt och smärtan ska försvinna.
Blir det en helhjärtad satsning på fotbollen?
– Nja, jag fortsätter att jobba samtidigt. På en revisionsbyrå här i Kristianstad. Så mycket längre än så här funderar jag inte just nu. Jag ska försöka bli så bra som möjligt igen. Sen får vi se hur långt det bär.
Allsvenska drömmar?
– Det finns det väl alltid, men sen får man vara realist också. Det är inte säkert att det blir så bra. Men om jag kommer i form så vet jag att jag det finns någonting där i alla fall.
Var Mjällby aktuellt?
– Jag pratar lite med spelarna ibland men jag har inte pratat alls med klubben på det sättet.

Berners bil efter kraschen. ”Nu cyklar jag till träningarna. Det är säkrast så”.

Så, nu vet ni vad Adam Berner pysslar med. Vilka övriga spelare är ni nyfikna på?
Kommentera här nedan, skicka ett mejl eller dra i väg ett par rader på Twitter.

Tidigare delar av ”Vad hände sen… ?”
Nikola Djurdjic.
Tobias Grahn.

/ Johan Wall
johan.wall@kvp.se
Twitter: @Johan_Wall