Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larsson & Wall

Nigeriansk talang till Kalmar FF

I passet står det att han är född den 3 november 1996, enligt MRI-scanningen är han äldre än så.
Alhassan Ibrahim Abdullahi skulle ha spelat U17-VM för Nigeria.
I stället sitter han i en lägenhet i Sverige.

I kvalet till det afrikanska U17-mästerskapet gjorde Alhassan Ibrahim Abdullahi fem mål och delade vinsten i Golden Eaglets interna skytteliga med Isaac Success.
Den 12 april, dagen innan mästerskapet sparkades i gång, blev han och tre av hans lagkamrater hemskickade.
Wilfred Onyinye Ndidi, Emmanuel Asadu och Alhassan Ibrahim Abdullahi underkändes på MRI-testet, Magnetic Resonance Imaging.
Vi behöver inte gå in på de tekniska detaljerna men genom att undersöka ett ben i underarmen kan läkare/forskare fastställa om en person är under 17 år och därmed välkommen att medverka i mästerskapet – med viss felmarginal, ska tilläggas.
Alhassan Ibrahim Abdullahi är säker på att han är född 1996, men Fifas regler är hårda. MRI-scanningens ord är lag.
Den talangfulle anfallaren och mittfältaren som trivs bäst i rollen som nummer 10 var förkrossad.
Det afrikanska ungdomsmästerskapet skulle vara hans chans att glänsa inför scouter och agenter på läktarna.
Det skulle ha varit hans chans att spela till sig en plats i det lag som i tisdags slog ut Sixten Mohlin, Elias Andersson och övriga svenskar ur U17-VM:s semifinal.
Vägen till ett lukrativt kontrakt i europeiska klubbar är många gånger brokiga för spelare med rötter i Afrika.
När skylten med enkelriktat stoppade honom från att svänga vänster mot Förenade Arabemiraten och U17-VM tog Alhassan Ibrahim Abdullahi i stället av till höger – och hamnade i Kalmar, av alla städer på jorden.
När hans tidigare lagkamrater i morgon mot Mexiko spelar den final som för många av talangerna innebär en gräddfil in i proffsfotbollen sitter Alhassan Ibrahim Abdullahi i en lägenhet i Sverige.
Kontakter har tagit honom först till fyra veckor i Ängelholms FF och nu vidare till Kalmar FF där han ska fortsätta sin provspelsturné till den 23 november.
I vilken riktning vägen leder honom i framtiden har vi ingen aning om, men själv hoppas Alhassan Ibrahim Abdullahi kunna bli en allsvensk spelare som så småningom tar sig vidare ut till de europeiska toppklubbarna, till Champions League och till VM.
Det kan ingen MRI-scanning stoppa honom från.

Alhassan Ibrahim Abdullahi på Guldfågeln arena – i stället för på planen i en VM-final.

/ Johan Wall
johan.wall@kvp.se
Twitter: @Johan_Wall