Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larsson & Wall

Supergranskningen: Anfallen

Vi går in på andra dagen av supergranskningen. I går betygsattes målvakterna, backlinjerna och mittfälten. Nu ger vi oss på anfallen och senare under dagen kommer tränarna och publikstöden.

MALMÖ FF: Magnus Eriksson, Tokelo Rantie – 4 getingar
Här finns det möjligheter. Rantie gjorde omedelbart avtryck i allsvenskan i fjol, men lite för få mål. Eriksson gjorde målen för Åtvid men hade det sedan toktungt i Belgien. Får duon ihop det kan man vara bäst i allsvenskan. Bakom står närmast Dardan Rexhepi på tur. Men se upp för Benjamin Fadi, 17, där kan det hända redan i år.

HELSINGBORGS IF: Thomas Sörum, David Accam – 3 getingar
Här har HIF i dagsläget brandskattas svårt sedan EL-avslutningen i december. Utan Bedoya och Djurdjic är HIF inte alls i närheten av att vara det lag som då slog Twente. Behöver egentligen en klassvärvning framåt för att bli ett riktigt guldlag – men lite talar för att så kommer att ske.

MJÄLLBY AIF: Pär Ericsson, Marcus Ekenberg – 3 getingar
Ett smart anfallspar som i sina bästa stunder kan fälla det flesta allsvenska lag. Men Ekenberg är ibland lite väl mycket upp och ned och bredden är inte den bästa. Mjällby står inför ett tufft år och en fungerande anfallsduo kan lösa upp många knutar. Frågan är om ”Eken” och ”Pärlan” klarar det.

HALMSTADS BK: Gudjon Baldvinsson, Mikael Boman – 2 getingar
Islänningen Baldvinsson imponerade stort i superettan i fjol och Boman växte genom hela säsongen. Att duon håller hög superettanklass råder det ingen tvekan om. Men i allsvenskan har man ännu inte bevisat sig. Klarar man det? Baldvinsson misslyckades i Gais. Måste lyckas nu

ÖSTERS IF: Pablo Pinoñes-Arce, Dennis Velic – 2 getingar
Pinoñes-Arce vann skytteligan i superettan i fjol och är en prestigevärvning när Öster nu lurat BP på honom. Velic hade stor del i Östers avancemang som smart lite tillbakadragen anfallare/offensiv mittfältare i fjol. Kan funka fint i allsvenskan. Men några garantier finns inte här heller.

KALMAR FF: Jonathan McDonald, Sebastian Andersson – 2 getingar
McDonald är snabbare än vinden en vinterdag över Kalmarsund och Andersson var en gåta i fjol när han hamnade i Bergstrands halvkyla. Rent egenskapsmässigt är de en duo med potential men man måste jobba hårt för att få det att funka. Har tappat fjolårets överlägset bästa målskytt, Abiola Dauda 14 mål.