Larsson & Wall

Han kan fylla HIF:s anfallslucka

Kollega Daniel Kristoffersson skriver om Helsingborgs jakt på Linus Hallenius, den förre Sundsvall- och Hammarbyanfallaren som nu tillhör italienska Genoa.

Till dagens papperstidning rankade jag våra sex lags två bästa nyförvärv så här långt. Av utrymmesskäl kortades motiveringarna men ni bloggläsare ska självklart få ta del av helheten.
Så, här kommer de.

Halmstads BK
Stefan Selakovic – 3 getingar
Är han på väg nedåt kvalitetsmässigt? Ja, troligen. Att som nykomling plocka in en så pass rutinerad spelare som Selakovic är trots allt ett klokt val. Han har mängder med allsvensk rutin och ger laget en välbehövlig stabilitet inför den kommande säsongen.
Kristoffer Fagercrantz – 3 getingar
Spelade visserligen i Halmstad under hela den gångna hösten men då som inlånad från Kalmar FF. Då kan han mycket väl ha varit den spelare som gjorde skillnad mellan allsvenskt avancemang och ett fall på målsnöret och nu är Fagercrantz HBK:are permanent.

Helsingborgs IF
Roar Hansen – 3 getingar
Tränaren gjorde succé i Öster och är den långsiktiga lösning som klubbledningen länge varit intresserad av. Laggbyggaren Hansen är den grundförutsättning som HIF behöver om de ska förverkliga sin ambition att bli ett av Nordens främsta lag.
Kalle Björklund – 2 getingar
I brist på spelarförstärkningar får den assisterande tränaren Björklund ses som Helsingborgs näst bästa värvning så här långt. Samarbetet med Roar Hansen var lyckat i Öster och HIF:s nuvarande huvudtränare gjorde ingen hemlighet av att han ville ha med sig Björklund i den här satsningen.

Malmö FF
Magnus Eriksson – 4 getingar
Den förre Åtvidaberganfallaren förvandlar MFF från ett lag som kan utmana om en Europaplats till en guldaspirant. Med tanke på att både Daniel Larsson och Mathias Ranégie har försvunnit sedan förra säsongsstarten var den här värvningen nödvändig.
Emil Forsberg – 3 getingar
Erik Johansson konkurrerar om en plats på den här listan men som det ser ut nu är Forsberg en viktigare värvning eftersom laget tidigare varit i desperat behov av en vänstermittfältare. I det centrala försvaret fanns bra alternativ redan innan Johansson värvades.

Mjällby
Kristian Haynes – 3 getingar
När Trelleborg de senaste säsongerna sjunkit som en sten i seriesystemet har Haynes varit en av få spelare som trots allt presterat på någorlunda jämn nivå. I Mjällby blir han nu en viktig defensiv pådrivare men också ett offensivt hot på det centrala mittfältet.
Jasmin Sudic – 2 getingar
En Jasmin Sudic i toppform hade varit värd betydligt mer än två getingar men med tanke på att han fick för lite speltid i MFF vet vi fortfarande inte hur de dubbla korsbandsskadorna har påverkat. Kan bli en stor succé och en given ledare i backlinjen.

Östers IF
Pablo Piñones-Arce – 3 getingar
Att värva förra säsongens superettanskyttekung är en stor fjäder i hatten för Östers sportchef Peter ”Kuno” Johansson. 18 mål under fjolåret imponerade och klarar anfallaren av att komma upp i hälften den här säsongen får det ses som godkänt.
Kenny Pavey – 3 getingar
Öster är nykomlingar och därför passar den förre AIK-spelaren in perfekt. Hans egenskaper som slitvarg och kämpe är något som kommer att behövas under en säsong där laget kommer tvingas offra blod, svett och tårar för varje poäng.

Kalmar FF
Jonathan Ring – 2 getingar
En avig offensivt lagt spelare som kan luckra upp de flesta försvar – i superettan. Stortalangen från Värnamo har presterat i landets näst högsta serie och kan på sikt bli en toppspelare i allsvenskan. Frågan är om han är redo att ta det steget redan nu?
Mats Solheim – 2 getingar
Ja, jag vet att norrmannen var KFF-spelare redan förra säsongen men en knäskada gjorde att han inte spelade en enda allsvensk match. Därför får han nu ses som ett nyförvärv och redan i årets första träningsmatch, mot Mjällby, visade han fina kvaliteter.