Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lars Lindström

Vi kan väcka misstroende mot Ebba Busch


Det råder ingen tvekan om att vi kan väcka misstroende mot Ebba Busch.

KD-ledaren var två kvällar i rad ute och festade med kompisgäng, en 40-årsfest och en 30-årsfest, med kramar, kindpussande och tätt poserande till bilder i sociala medier. Tvärt emot Folkhälsomyndighetens och regeringens riktlinjer.

Enligt Kristdemokraternas presschef har Ebba Busch ”följt alla rekommendationer”, och Ebba Busch själv beskrev det hela som ett ”enkelt firande”. Men sedan kom det fler festbilder: en bild med ett tätt dukat långbord för kanske 20-25 personer, inte alls armlängds avstånd, en bild där Ebba Busch skrattande kramar två andra kvinnor och en bild med sex unga kvinnor och står tätt ihop, skrattar och skriker.

Statsepidemiolog Anders Tegnell pekar särskilt ut privata fester som en anledning till att corona ökar i Stockholm. ”Det kan vara början på en större spridning i samhället”, säger han. Det struntar Ebba Busch i. Frågan är hur vi ska få unga människor att ta det försiktigt med festandet och närkontakterna om inte ens våra partiledare tar det ansvaret?

Inte första gången för Ebba Busch

Det här heller inte första gången Ebba Busch har varit ute i tveksamma ärenden tillsammans med kompisen och influencern Margaux Dietz.

Förra våren var det bröllop för Margaux Dietz, gigantisk bröllopsfest på Hässelby slott med Ebba Busch som vigselförrättare. Men Ebba Busch hade inget tillstånd att viga paret, så de blev aldrig gifta, de lät bara hundratusentals följare i olika sociala medier tro att de just bevittnat ett romantiskt sagobröllop på ett slott.

Visst undrar man lite hur Ebba Busch tänkte där. Trodde hon att hon hade rätt att viga? Eller låtsas hon bara för skojs skull? Eller visste partiledaren om att alltihop bara var en stor reklambluff för att Margaux Dietz skulle dra in mer pengar? Ni kan inte gissa vem som är vår vigselförrättare, säger influencern upphetsat när hon presenterar en fnittrig Ebba Busch som medger att det är första gånger hon viger någon.

Är inte äktenskap viktigt för Ebba Busch?

Jag trodde äktenskap var en viktig grej för KD, men det kan tydligen duga med fejkvigsel också. Alltihop var nämligen bara en stor lögn, en gigantisk reklamfotografering, betalda samarbeten med försäljare av kläder, smycken, klockor och sexleksaker. Infuencern Margaux Dietz gifte sig inte heller senare utan flyttade isär under senhösten, sorgligt förstås – men det positiva var ju att ingen skilsmässa behövdes.

Det råder ingen tvekan om att vi kan väcka misstroende mot Ebba Busch.