Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bästa svaret till Ann Heberlein och andra som kämpar mot godhet

Jag tänkte att jag skulle reagera på Ann Heberleins krönika i Fokus, där hon skriver att hon hellre ger pengar till någon som färgar hennes ögonbryn än till någon som sitter och tigger på gatan och att hon tycker att de som ger pengar till tiggande EU-medborgare i princip är självgoda idioter som bara är ute efter att glänsa med sin tjugolapp där ute i snöslasket.

Så jag skrev på Twitter att Ann Heberleins krönika bara saknar ordet “godhetsknarkare”.

Sedan läste jag hennes svar på kritiken: hon är något på spåren, tror hon. Och då ville jag skriva mer. Men när jag läste det här inlägget på bloggen Tänk på döden insåg jag att här stod allt jag ville säga.