Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dåligt wifi? Kan bero på alla julljusen och ljusslingorna

mecys vaitkevicius sits in his home decorated for christmas with 100 plastic christmas trees and 35,000 electric light bulbs, in the village of simaniskes, some 100 km (62 miles) east of the lithuanian capital, vilnius, thursday, dec. 23, 2004. vaitkevicius, a retired engineer, has made it a holiday habit to turn his modest house into a shrine of lights for himself and his friends. (ap photo/mindaugas kulbis)  publicerad text: lyser upp lettland.
Mecys Vaitkevicius har 100 plastgranar och 35 000 julljus hemma i byn Simaniskes i Lituaen. Inte att rekommendera för den som vill ha bra trådlöst nätverk. (Foto: AP).

Om ditt trådlösa nätverk började sacka och blev långsamt lagom till första advent kan det finns en enkel anledning.

Det kan bero på de elektriska julljusen och ljusslingorna du har satt upp i varenda vrå för att få det lite mysigt till jul.

Brittiska myndigheten Ofcom, Office of Communications, som sköter kontroll och reglering av bland annat telekommunikationer, går i dag ut och upplyser britterna om att deras wifi kan få problem av alla ljusslingor som sätts upp denna årstid, men också av mikro, babymonitorer, halogenlampor, dimrar, högtalare, tv-apparater och andra elektriska apparater.

Samtidigt lanserar myndigheten Ofcom Wi-Fi Checker, som funkar på mobilen och läsplattan, och låter konsumenter kontrollera kvaliteten på det trådlösa nätverket hemma eller på jobbet. Den erbjuder också praktiska förslag på hur man förbättrar och får ut mest av sin wifi.

Valet till jul blir alltså inte så enkelt. Supermysigt hemma? Eller bra wifi?