Lars Lindström

Björn Söder (SD) ”förbehåller sig rätten” att definiera sig som kurd

Björn Söder (SD) har inte förstått mycket. Har förstår inte att han fortsätter använda förtryckarnas språk när han likt ett envist barn tvångsmässigt måste använda uttryck som ”negerboll” och ”zigenare”. Trots att miljontals svarta och romer känner diskrimineringens nålstick varje gång.

Nu säger riksdagsman Söder att han ”förbehåller sig rätten” att definiera sig som kurd eller kines, för att ”bevisa” att det inte är den enskilda människan som definierar sig själv, utan det är omgivningen. Och inte vilket omgivning som helst utan den som Sverigedemokraterna har definierat. Om SD tycker att du är en ”lojal” svensk då kan det gå an även om du har mörkare hudfärg, till och med!

Han förstår då inte heller att miljontals invandrare till USA med stolthet kunde och kan kalla sig själva ”proud americans” även om inte alls alla andra amerikaner tycker att de ser ut eller uppträder som amerikaner. De tog med sin egen religion! En del lärde sina barn det gamla landets språk och kultur!

Hade SD verkat i USA för hundra år sedan hade ingen varit amerikan, enligt partiets definitioner. Förmodligen inte ens den nomadiska ursprungsbefolkningen. Dåtidens Björn Söder hade utan tvekan kallat dem rödskinn eftersom han gjort det sedan han var tre år.

Så här skriver Björn Söder på Facebook:

”Jag förbehåller mig rätten, att precis som alla andra i världen, definiera vad en kurd är. Jag är lika mycket kurd som någon annan, fast jag är svensk. Så nu vet ni det!

Imorgon kanske jag är kines? För jag är lika mycket kines som någon annan, fast jag är svensk. Eller indian, eller eskimå, eller same, eller aborigin… För vem skulle ifrågasätta det? Inte Soran Ismail i alla fall!?”

Just det där ”Jag är lika mycket kurd som någon annan, fast jag är svensk. Så nu vet ni det!” säger så oerhört mycket om på vilken sandlådenivå denne riksdagsman befinner sig.

Han får också svar från sina sympatisörer svar som säger en hel del. Som det här:

”Christian Rheinhold Nilsson: ja stackars Kurder inget land har dom (vad fick vi jo men tackar!! ett nytt lågvattens märke inom Stand upp!! soran en sorglig sak o ett bevis på att endel ska födas döv stumma om man inte kan bidra med annat än komik som blandas ihop med politik (ska inte mixas). dom gav bort den plätt dom hade, lite likt situation Sverige vi ger bort andelar av vårt land som inte är vår eller annans generation att skänka, för jag har barn o vill ha barn barn vars första ord inte blir Langos, Jag vill ha det så! e det så jäkla inskränkt o egoistiskt,!!?(jag gör det till en retorisk fråga) nä det är det inte så klart, väldigt enkelt.
den 12 februari kl. 22:22 · Gilla · 3″

Som man ropar får man svar. Som den trångsynte riksdagsmannen ropar får han svar.