Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyr Lotta Engberg för en allsångskonsert – helt gratis

Alla Sveriges stadsfester, köpcentrum och gallerior som vill locka publik får här ett värdefullt tips.
Låt Lotta Engberg köra allsång i trekvart.
Hon gör det gratis – bara hon får signera skivor efteråt.


I sista pausen under rättegångsdag nummer tre i Stockholms tingsrätt köper sångerskan Lotta Engberg en påse blandat smågodis. Hon bjuder inte mig. Faktum är att Lotta Engberg inte bjuder på någonting utanför rättssalen. ”Inga kommentarer” har hon sagt i tre dagar.
När jag frågar hennes advokat Stefan Ruben varför inte heller han vill kommentera rättsprocessen säger han:
– Jag har den största respekt för ditt jobb. Men har man som advokat inte instruktioner att prata så gör man inte det.
Med andra ord: Lotta Engberg har bett sin advokat att hålla klaffen. Kanske är tystnaden bäst. För när Lotta Engberg får frågor inne i rättssalen angående det skattebrott hon åtalas för kan man inte säga att hon sjunger ut. Möjligen någon halvkväden visa om att hon ” inte har haft någonting med pengahanteringen att göra alls”.
Turnén hon gjorde kallades Allsång med Lotta Engberg och arrangörer över hela Sverige betalade villigt 25 000-30 000 kronor för ett framträdande på trekvart till en timme. Den för skattebrott åtalade artistbokaren Bruno Tillander säger att för varje gig hamnade 20 000 kronor i kontanter i ett kuvert som Lotta Engberg fick direkt i sin hand.
Under 2006 och 2007 genomförde Lotta Engberg 58 allsångsshower av den här typen. Mycket pengar blir det. Men Lotta Engberg säger att hon inte har fått något arvode. Tror hon.
Hon påstår först att hon inte ”hanterar pengar”. Hon kollar inte var pengarna kommer ifrån. Och sedan påstår hon att det inte var shower, utan signering av skivor, marknadsföring, och ”det tar man aldrig betalt för”.
Frågan är hur hon kan veta det om hon nu aldrig ”hanterar pengar” eller ens bryr sig om att kolla att hon får betalt om hon nu någon gång vill ha det.
Lotta Engberg vill att rätten och vi ska tro att hon åker till Karlskoga stadsfest och kör allsång för 7 000 människor utan arvode. Hon vill att vi ska tro att hon reser till Sjödalsparken i centrala Huddinge och gör samma sak utan att få en spänn. Hon vill att vi ska tro att hon inte ens med sin man och manager Patrik Ehlersson pratar pengar hemma vid köksbordet.
Ingen betalning för dessa 58 framträdanden syns någonstans. Jo, vid ett tillfälle råkar det inflyta 30 000 kronor från Bruno Tillander på hennes privata konto. Oj, ett misstag, menar Lotta Engberg, hon som aldrig hanterar pengar: pengarna skulle ha fakturerats via ett av hennes företag.
Nej, att säga ”ingen aning” till allting är inte trovärdigt. Frågan är vad fansen säger vid en fällande dom.

Glad och nöjd Lotta Engberg efter ännu ett gratisframträdande, här i Stockholms tingsrätt med sin advokat Stefan Ruben. [Foto: ALEXANDER DONKA]