Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helgens bästa läsning från Katrine Kielos och Thomas Mattsson

”Den panerade fisk som de judiska invandrarna förde med sig till slummen i östra ­London kombinerades med den potatis som de franska hugenotterna friterat och blev till fish and chips, det mest brittiska vi vet. Det är så kultur och ­civilisation uppkommer.”

Katrine Kielos skriver roligt och smart om den paranoida fantasi som säger att muslimer håller på att ta över Europa.

”Jag antar att ingen – i n g e n – som tagit ställning mot Ulf Nilson på Twitter i dag har läst ett (1) enda remissyttrande till Yttrandefrihetskommittén. Men det har jag gjort, jag har läst alla – till och med de som kom i mellandagarna under min semester, och jag kan sammanfatta dessa med att många tunga instanser varnar just för ”the chilling effect”. För självcensuren. För ett publicistiskt klimat där allt är tillåtet, men där inte alla vågar publicera.”

Thomas Mattsson skriver roligt och smart om tryck- och yttrandefrihet och om debatten kring Ulf Nilson, tidigare reporter på Expressen och idag fristående kolumnist, som skrivit en gästkrönika för islamfientliga tidningen Dispatch International.