Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sydkoreanska Youtubefenomenet rider över hela världen

Den sydkoreanske sångaren Psy är årets Youtubefenomen. Hans danspopvideo ”Gangnam Style” har i det ögonblick detta skrivs 262 031 842 träffar, men eftersom den får ungefär 10 miljoner klickar per dag just nu har den siffran ändrats radikalt innan jag ens hunnit skriva färdigt den här meningen. Videons 2,6 miljoner ”gilla”-markeringar är också rekord.

”Gangnam  style” gör en verkligen på gott humör. Nu finns förstås också många varianter. Här är några av de roligaste – och originalet. Om det här hade varit under Bert Karlssons storhetstid hade han redan gett ut en hemsk, svensk version med Arvingarna. Det slipper vi nu 😉

Kolla särskilt den första versionen: marschorkstern från Ohiouniversitetet. Fantastiskt. Mitt Romneys dans hos Jay Leno är också en underbar parodi. Och i lördags var det flashmob på Sergels torg i Stockholm. Vem kunde tro att svenska ungdomar skulle visa sin kärlek för pop från Sydkorea på det här viset. En Hitlervariant har jag också hittat nu. Gangnam style!

Om ni mot förmodan inte har sett originalet ligger den videon längst ned, och då kan ni börja med den.