Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skottdramat som dödade tre inledde min semester

Det var 4 juli 2002, för tio år sedan, och sju polisbilar med tjutande sirener och däck passerade oss i hög fart när vi precis anlände till flygplatsen.
Efter två händelserika år som korrespondent i Los Angeles var jag på hemväg. Men den sista artikeln var inte skriven, trots att det bara återstod två timmar till avfärd.

När vi anlände till LAX hade tre människor precis dödats och flera skadats vid ett skottdrama vid israeliska flygbolaget El Als incheckningsdisk.
Hela den övre delen av Tom Bradley-terminalen, för avgående flyg, stängdes av. Tusentals människor fick ta sig från terminalerna till fots.
Infarterna till avgående stängdes av även till vår terminal, men vi åkte till ankommande vid terminal två och kunde ta hissen upp till avgående.

Alla fruktade att det var ett nytt terrordåd – på den amerikanska nationaldagen. FBI hade varnat att de fått hot om terrorattacker den 4 juli.
Vårt plan var ett av de få som fick tillstånd att lyfta, så vi checkade in och sedan började jag jobba. Jag intervjuade säkerhetspersonal och oroliga passagerare, och kunde följa dramats utveckling på tv-skärmar och via min dator.
När jag precis hade skrivit artikeln och lyckats trycka iväg den ringde min mobil. Hustrun sa: ”Nu går vi ombord på planet.”
Jag tog datorn under armen och sprang till gaten.

Så fick jag äntligen börja min semester.
Jag hoppas starten på årets ledighet inte blir lika blodig.