Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

I dag reder vi ut ett missförstånd

Jag lyssnade på fågelsång i den svenska sommaren och tänkte på Sverigeundulaterna Jimmie Åkesson och Björn Söder och skrev en kolumn om detta.
Inte trodde väl jag att en krönika om fåglar skulle bli så kontroversiell!
Efter att ha läst alla mejl och alla bloggare och alla kommentarer som jag har hunnit med den senaste veckan finns det två kommentarer att göra.

Det första är ett missförstånd som bör redas ut. Jag skäms inte för att vara svensk. Bara när Jimmie Åkesson och Björn ”Jag MÅSTE bara tvångsmässigt säga negerboll” Söder definierar svenskhet. Det står för övrigt redan i rubriken till krönikan.
Mycket av det jag ser som svenskt är jag stolt över: solidariteten med den som står utanför, den sexuella frigörelsen, samförståndsandan, solidariteten med andra länder, Evert Taube, välfärden vi skapat, Zlatan och sportstjärnorna, popstjärnorna och författarna som har erövrat världen… och så vidare.

Det andra jag vill säga är att det är glädjande att så många människor har ägnat några timmar åt att läsa på om svenska fåglars vanor och ovanor för att sedan skriva betraktelser om detta. Att bredda sin kunskapsbas är aldrig fel.