Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lars Lindström

Samhällsbärande? Nej, samhällsrivande

Kulturnämnden i Nacka har tagit beslut om att privatisera samtliga bibliotek i kommunen. Du läste rätt: alla bibliotek. Moderaterna tycks vara helt besatta av att sälja ut allt offentligt. Och livrädda för att själva ta ansvar för det gemensamma. Nya Moderaterna säger att de vill vara ”samhällsbärande” och samtidigt river de och gör de sig av med ALLT som bär samhället: skola, sjukvård, äldrevård, bibliotek.
Varför inte privatisera kommunfullmäktige i Nacka? Jag tror att en en kommun som HELT sköts privat skulle vara ekonomiskt mycket effektivare. Behövs till exempel alla partier? Är inte det oekonomiskt? Varför inte bara ett enda, kostnadseffektivt parti? Eller rentav en enda ledare? Snabbt, smidigt, ekonomiskt, kostnadseffektivt.
Läs mer hos SVT.