Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En vanlig dag i New York

Låt se nu, i dag såg jag en kvinna som plötsligt slog en annan kvinna i magen när de möttes på 34:e gatan. ”You ugly fucking bitch” sa hon som slog och gick sedan bara vidare, och hon som blev slagen blev helt chockad, naturligtvis.

Lite senare på 31:a gatan, när jag var på hemväg från Kmart där jag köpt ett nytt duschdraperi, det kan man ju unna sig, lite senare alltså gick jag förbi en man som lutade sig mot en vägg och sjöng en vacker sång på något afrikanskt språk som jag inte vet vad det heter.
Vid en hotellentré stod en polisbil parkerad snett över trottoaren, precis som om de nyss hade kommit på en utryckning, bara bromsat in, slängt upp dörrarna och sprungit in med dragna vapen. NYPD stod det på sidan av bilen. Som det ska vara.
En plötslig regnskur fick mig att söka skydd under en markis, nära ett skyltfönster, men regnet upphörde snabbt och jag kunde gå vidare.

Flera timmar senare, när jag gick en promenad efter ett kvällsmål på California Pizza Kitchen, ja, jag vet, säg inget, då när jag gick där på tredje avenyn hamnade jag mitt i ett gäng 25-åriga tjejer som spelade fotboll med en skumgummiboll, som för övrigt var fyrkantig, och de hade alla likadana skor: högklackade, breda klackar visserligen, men det verkade helt livsfarligt och ska jag vara ärlig tror jag inte att de var riktigt nyktra.
När jag skrattade till sa en som gick lite bakom de andra att det var hennes kompisar och jag svarade att de borde ha bättre skor.