Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lars Lindström

Sparka Thorbjörn Larsson!

Om Stockholms socialborgarråd Ulf Kristersson (m) har försatt sig i jävsituation genom att skaffa sig en våning i Stockholms innerstad från Ersta Diakonisällskap får åklagare avgöra.
Men något förtroende skapar det inte, särskilt som han ansvarar för socialpolitiken och för att Ersta får avtal för fem miljoner kronor om året från Stockholms stad.
Kristersson tjänar 90 000 i månaden, och borde ha råd att köpa en bostadsrätt. Som ju enligt moderaterna är den bästa bostadsformen. I alla fall i teorin.
Thorbjörn Larsson, som är vd för Ersta diakonisällskap, borde få sparken. Han säger att det har varit omöjligt att få en hyresgäst till lägenheten. 125 kvadratmeter på Södermalm för 10 800 kronor i månaden. Det måste vara en lögn. Det måste finnas hur många som helst som vill bo där.
Thorbjörn Larsson säger att lägenheten har stått tom i över ett år och inte gett några intäkter. 160 000 kronor som kunde ha gått till arbetet för hemlösa, missbrukare och utsatta kvinnor har kastats i sjön. Den skandalen är lika stor som att socialborgarrådet sedan myglar till sig våningen, genom att ”råka nämna” sina bostadsbehov för vd Larsson. Tjänstefel var ordet.
Pricka Kristersson. Sparka Larsson.