Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lars Lindström

Desperata DN

Dagens Nyheter måste vara en desperat tidning. Upplagan måste höjas. Jag har i snart tre veckor erhållit dubbla ex av tidningen i brevlådan. Varje dag, utom lördag-söndag. Jag undrar om chefredaktör Torbjörn Larsson känner till slöseriet?
Jag ringer en gång i veckan till DN distribution och ber på mina bara knän att få slippa. Tänk på miljön, brukar jag säga. Tänk på mina knän, jag som ska bära ut tidningarna till pappersinsamlingen.
Kvinnorna som svarar är alltid vänliga. Tillmötesgående. De ser bara EN prenumeration på sin dator. De vågar inte skicka ett stoppbeslut. Då kanske jag blir utan tidning. De ska prata med tidningsbudet. Jag tackar. Och sedan, morgonen därpå: dubbla DN igen.
Det är som en Kafkaroman. Jag har börjat sova dåligt om nätterna. Vaknar i gryningen och ligger och lyssnar. En eller två. Eller rättare sagt två eller tre eftersom vi har Svenskan också.
Nu har jag bestämt mig. I morgon bitti ska jag sitta ute i trapphuset och vänta. Och tala med tidningsbudet, vänligt förklara mitt dilemma. Kanske betala en slant för att få slippa dubbelheten.
Eller också sätter jag bara en lapp på dörren.