Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lars Lindström

Lindeman på kartan

Mitt i allt som skrivs om Hasse Alfredson och Tage Danielsson med anledning av en ny bok uppfattar jag påståendet att deras typ av humor inte längre går hem hos unga, de som är vana vid rappa ståuppare med chock på schemat.
Jag har inte gjort någon vetenskaplig undersökning, men jag kan säga att samtliga tweens och teens i min närhet går i gång helt kopiöst på varenda Lindeman de hör. Och har gjort så i ett par år.
När jag pratar med Per-Martin i Tullinge berättar han att efter en snabb introduktion blir Lindeman stor succé bland såväl 16-åringar som 19-åringar i hans krets. De behöver ju heller inte vara rädda för att betraktas som nostalgiker.
Kan man vika ihop en bilkarta kan man spela punkdragspel.

  • När vi dragit upp båten och lyft upp motorn i skottkärran går jag ut på bryggan och lägger mig en stund på rygg. Solen värmer skönt, vattnet kluckar behagligt mot stenarna, brisen från Bagghusfjärden rasslar i vassen och över himlen sveper ett gäng kråkor som verkar tro att det är miljödebatt.

När tjejerna ropar att de ska gå upp nu orkar jag knappt resa mig. Men jag måste. Plikten kallar. Lingonsylt ska kokas. Grillen ska rengöras en sista gång. Cyklar ska hem till stan. Det känns som sommarens sista dag.