Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Konsten att äta tyst

Övar i konsten att sitta längst fram i ett klassrum i Adolf Fredriks musikklasser och äta ett jättestort, saftigt äpple utan att störa föräldramötet. För varje tugga knastrar det som av grenar som bryts. Jag hoppas att det bara är i mitt huvud.
Nya schemat, tugg, knaster, klassresor, tugg, knaster, datum för utvecklingssamtal…ja, ni vet ungefär vad som brukar avhandlas. På slutet bränner det till, med frågan om var alla elever ska förvaras nästa läsr, då skolan ska renoveras.
Alternativen tycks vara Vällingby, baracker på skolgården, eller paviljonger, som omskrivningen lyder, och så ett wild card: försvarshögskolans gamla lokaler på Valhallavägen i Stockholm. I förra veckan invigde kungen försvarshögskolans nya lokaler vid Tekniska Högskolan. Det betyder att det som en gång var Svea Artilleriregementes kaserner står lediga för drillandet vid Stockholms anrika musikskola.
Vid nästa föräldramöte får vi kanske stå i givakt på gården och göra honnör. Ja, rektorn! Nej, rektorn!

  • Hör på radionyheterna på morgonen att president Bush vill att amerikanska folket ska ställa bilen och avstå från att köra om det inte är absolut nödvändigt! Flera stora biltillverkare som Ford och Toyota kräver att USA måste utveckla alternativa bränslen! Miljösamvete? Nja, det handlar mer om att USA:s bensinberoende måste minska. Men blir resultatet mindre utsläpp och färre krig är jag beredd att skriva under.