Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lars Lindström

Juttan och jag i parken

När vi tar en middag med största brorsan och hans familj på Clas på hörnet i Vasastan går jag ut på gården och ringer ett samtal, och då ser jag min gamla chef Christina Jutterström som gör exakt samma sak. Hennes sällskap har reserverat hela baren och verkar fira något. Kanske att gotlänningarna slipper se på tv numera och kan ägna sig åt att klippa får och peka finger åt turisterna.
Juttan hälsar inte, så hon känner kanske inte igen mig. Eller också tror hon att jag är en stalker, eftersom jag sprang på henne i riksdan bara häromdagen.

  • Jag går lite längre ut i parken, så hon inte ska tro att jag tjuvlyssnar. Det har kommit ett förslag att den här namnlösa parken ska döpas till Monica Zetterlunds park. Hon bodde inte långt härifrån. Bra idé, tycker jag.

Dagens knäppaste nyhet, vid sidan av de vanliga politikertabbarna, är engelskan som tycker sig se Jesus i ugnsplåten. Hon vill att katolska kyrkan ska undersöka om det är ett mirakel.
Själv tycker jag det är ett mirakel om inte ugnspannkakan fastnar i formen. Och att resterna av havregrynsgröten lossnar busenkelt om man fyller kastrullen med iskallt vatten, det vill jag att några roliga killar med spretiga skägg ska förklara för mig.

  • Clas på hörnets stekta strömming med potatismos är mumsig. Särskilt med den extra bit Västerbotten som jag beställer in.