Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Inte Ferlin direkt

Håller man bara ut tillräckligt länge hamnar man rätt modemässigt. Jag tyckte det kändes lite mc-artat när min äldsta bror häromkvällen hade svart skinnväst på krogen. Nu läser jag i Expressen Fredag att väst är ungefär det coolaste en karl kan ha i höst. Brorsan har väl hållit ut sen 1970-talet ungefär.

  • När jag tänker efter hade Orup väst när vi mötte honom och Johan Kinde på restaurang Nox på Östermalm i Stockholm i somras. Orup r alltid så först.

Konstaterar vid ett kalas för min svärfar Svante, 70, i Gammelgården i Hedemora att Säters spelmanslag också är helt rätt. Flera av de sju medlemmar som spelar sköna låtar för oss har väst. Spelmanslaget har kört samma mode sedan 1700-talet, så där snackar vi uthållighet.
En gång på 1990-talet hamnade jag helt i linje med modet. Då skrev en modetidning att rutig skjorta, jeans och Birkenstock var den säsongens hetaste. Jag har ägt fruktansvärt många rutiga skjortor i mitt liv.
Jag har också sjungit med Säters spelmanslag: egenhändigt nedtecknade rader som ”Gällivare, Garpenberg och Bolidens gruvor, orter under lingonröda skogar och tuvor”. Det är inte Nils Ferlin, direkt, men de snälla gästerna applåderar vänligt.