Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beslag i Kramfors

  • Det har dråsat in hundratals mejl senaste veckan. Om bildåren Tony, vars rättegång jag följde. Om kommunalrådet som pinkade in sitt revir på en Finlandsbåt. Om finansminister Pär Nuder som skyllde på sin fru att det var körförbud på bilen han rattade. Jag har svarat på flera mejl, men just nu har jag inte möjlighet att debattera mer. Bara så ni vet, ni som inte får svar.

Rune Lindström, som är polis, skriver ett intressant brev och berättar bland annat om de 40-50 missbrukare i Kramfors som kör utan körkort, men med droger i kroppen:
”Vi har i vissa fall möjlighet att ta dessa bilar i beslag. Vi jobbade rätt hårt med detta ett tag, just för att störa dem. Det har gått i vågor, just nu ligger det nästan nere helt då åklagarna lämnar ut dem ständigt och det bara ger merjobb. Ofta är bilarna bostad också och då kan du förstå vad ett beslag kan bestå av. Flera timmars skrivjobb för att skriva beslagsprotokoll på ”skit” i bilen. Det är alltså trafikfarliga bilar vi ständigt lämnar tillbaka till körkortslösa missbrukare som några timmar efter otroligt sätt, jag vetuvud taget kunna känna skamkänslor….!?”
Svar: Om jag får in några negativa reaktioner på min krönika tänker jag skicka dem vidare till min fru – och hävda att det ändå är hon som bestämmer vad jag ska tycka.