Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bachman överdriver

  • Skellefteå AIK tar en lätt seger mot Sundsvall i första matchen i hockeyallsvenskan. Alla snackar om Målet. Bakom målburen tar Andreas Falk upp pucken på bladet och lägger in den bakifrån, nära krysset, helt överraskande för Sundsvalls målvakt. I Norra Västerbotten ger Falk en del av äran till den kletiga isoleringstejpen på bladet, men alla fattar att det krävs en massa bollsinne också.

Tar med mig advokaten till Södra teatern vid Mosebacke torg i Stockholm för att höra Randy Bachman berätta historierna bakom miljonsäljarna han haft, i band som Guess Who och Bachman Turner Overdrive.
Bara halvfullt. Men med tanke på den urusla förhandsreklamen är det inte förvånande.
Sanningshalten i Randy Bachmans historier är inte alltid hög, men underhållningsfaktorn är stor. Och ”American woman”, ”Taking care of business” och den stammande ”You ain’t seen nothing yet” är låtar som aldrig tappar stinget.
Bandet är litet, men tajt, och när Mattias Bärjed från Soundtrack Of Our Lives gästar på några låtar i slutet blir det vilt. Gamle Randy, nyss fyllda 62, reser sig till och med från pallen.
När Randy Bachman gästade Soundtrack Of Our Lives vid en spelning i Kanada för ett par år sedan skrev Vancouver Courier att det var ”the most historic rock’n’roll moment in this city since Courtney Love bared her breasts at the Evan Dando show”.

  • Efter spelningen på Södran står Randy Bachman i foajén, där det också säljs en bildvinyl från hans tidigare möte med Soundtrack Of Our Lives. Advokaten och jag köper var sitt ex. 200 spänn för tre låtar. Nedladdarna tycker antagligen att vi inte är kloka.