Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Köper ni bilder från bildbyråer eller tar ni egna?

Har ni alltid egna bilder till artiklarna eller händer det att ni använder bildbyråer?
SIGRID APELKLINT, 17, student, Göteborg

Hej Sigrid!
Det är lite både och. När det gäller bilder till egna reportage och satsningar föredrar vi oftast att våra duktiga fotografer gör jobbet. Då jobbar fotograf och reporter tillsammans ute på fältet.
Som när fotograf Lisa Mattisson tillsammans med reporter Johanna Karlsson gjorde en serie om poliskrisen, eller när Anna-Karin Nilsson tillsammans med reportrarna Malin Roos och Diamant Salihu åkte runt till 18 asylboenden runt om i hela Sverige för att få veta mer om situationen för de asylsökande. Eller när den många gånger prisbelönte fotografer Christoffer Hjalmarsson har tagit bilder på någon av världens oroliga platser – eller närgånga bilder av en cancersjuk människas liv.
Ibland köper vi bilder från TT:s fotografer om vi inte är på plats, eller från andra bildbyråer.
Vi kan också köpa rena genrebilder, som illustration till vissa artiklar.

REDAKTIONEN