Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Vad är en hårtork?

Har vid mer än ett tillfälle läst på sportsidorna om en uppenbarligen magisk hårtork som inte bara kan användas för sitt ursprungliga ändamål utan också för att sätta fart på tråkiga fotbollsmatcher. Undrar nu vad ordet hårtork står för i detta sammanhang och skulle uppskatta att bli upplyst.
HÅRTORKSINNEHAVARE

Hårtork är ett annat ord för utskällning. Det kommer från engelska från början där man inom fotbollen talar om så kallat Hair-dryer treatment. Det är när framför allt en tränare har den hårda stilen och ofta skäller ut sina spelare.
Sir Alex Ferguson, Manchester Uniteds legendariske manager, var känd för just det.
Han kunde ofta ställa sig några centimeter från en spelare och skrika och skälla. Storspelaren Mark Hughes var en av dem som ofta fick känna på sir Alexs hårtork. Hughes har skämtsamt vittnat om att sir Alex kunde skälla så att håret stod åt alla håll.
DANIEL KRISTOFFERSSON, sportreporter