Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Varför har ni så mycket reklam på hemsidan?

Varför har ni så mycket reklam på hemsidan som stör läsandet?
MARGARETA KREBS, 53, designer, Kvarnholmen
Hej Margareta! Tack för din fråga!
Vi har i dag cirka 260 journalister som jobbar med politik, in- och utrikesfrågor, nöje, sport, kultur, opinion och en rad livsstilsämnen för alla våra kanaler. Därtill jobbar stora grupper kolleger med teknikutveckling och vår försäljningsverksamhet.
I våra största digitala kanaler – mobilt, desktop och tablet – kostar det dig som läsare inget att ta del av majoriteten av den journalistik som Expressens medarbetare skapar och jobbar med. Men vi måste förstås finansiera vår digitala verksamhet, och då har vi valt en affärsmodell som bygger på annonsering.
Samtidigt jobbar vi med att upplevelsen ska vara så bra som möjligt för läsare och tittare, och där spelar annonserna en viktig roll. Vi testar därför hela tiden nya saker för att annonserna ska fungera bra för och ge något till läsaren och samtidigt skapa den effekt som annonsörerna efterfrågar. Detta arbete pågår kontinuerligt och vi är tacksamma för all input kring vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra.

Klas Granström, redaktionschef