Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för era journalister?

PETREA SVEDBERG, 24, receptionist, Stockholm

Hej Petrea!
Vi gör olika saker beroende på om vi arbetar med lite snabbare nyheter eller jobbar under en längre tid med exempelvis en granskning. Eller kanske för ett av alla våra magasin.
Jag praktiserar som nyhetsreporter på webben. Det betyder att jag och en grupp kolleger håller oss uppdaterade om händelser för att snabbt kunna skriva och lägga ut nyheter på webben till våra läsare.
Vi ringer till polis och räddningstjänst, tar emot tips och letar efter personliga berättelser. Vi håller koll på dagstidningar och nyhetsbyråer över hela världen.
Ofta arbetar vi med andra delar av redaktionen, exempelvis kanske vi har ett tv-team ute för att bevaka en händelse och en annan reporter som skriver text.
Ibland arbetar vi med en planerad händelse, till exempel en presskonferens, och ibland kan vi vara tvungna att släppa det vi har för händerna för att nyhetsläget har förändrats. Helt enkelt vet vi aldrig vad som väntar när vi kommer in på jobbet utan måste vara som en scout – alltid redo!

LOUISE CASSEMAR, nyhetsreporter