Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Hur många jobbar på natten?

Hur många arbetar nattetid på Expressen/GT/Kvällposten?
THERESE ELMEROTH, 33, socionom, Jokkmokk

Hej, Therese! Vår redaktion är, i olika grad, bemannad dygnet runt. Under natten är vi runt 20-25 personer med olika arbetsuppgifter. Majoriteten av oss på tidningen som jobbar natt är redigerare. Vår arbetsuppgift är främst att grafiskt färdigställa, korrekturläsa och sätta rubriker på sidorna du som läsare sen ser i tryck.
Som sällskap har vi tjänstgörande chef som leder och nyhetsarbetet, reportrar för papperstidning och webb, och teknisk support.

LINUS SANDELL, redigerare