Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Hur många åker på stora nyheter?

När det händer något stort nyhetsmässigt, hur många är det som åker dit för att rapportera? Till exempel vid ubåtsjakten i höstas.
YUJI ONO, 22, ekonomistudent, Stockholm

Hej Yuji!
Det varierar väldigt mycket från händelse till händelse. Vid ubåtsjakten i höstas var vi många reportrar och fotografer ute på fält och siffran varierade också från dag till dag. Under ubåtsjaktens första dag var jag tillsammans med fotograf på en båt i skärgården, samtidigt som några av mina kolleger var på andra platser.
Självklart arbetade också reportrar på redaktionen med detta. Så fortsatte det även de kommande dagarna med flera team på olika platser (exempelvis i skärgården, vid Försvarsmaktens lokaler där flera av presskonferenserna hölls och i riksdagen för att få de politiska kommentarerna).
Journalistik handlar om lagarbete där alla delar är oerhört viktiga för att få helheten. Den stora skogsbranden i somras, terrorattacken i Köpenhamn och trippelmordet i Uddevalla är andra exempel på nyhetshändelser där Expressen har haft flera team på plats.
Man får helt enkelt avgöra från fall till fall hur många reportrar och fotografer som behövs på plats och vad som görs bäst från redaktionen.

JOHANNA CARDELL, reporter