Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Har ni tänkt på att göra tidningen till en ljudbok?

Det finns ganska enkla verktyg för att omvandla text till talat språk, och då skulle folk som har sämre syn få det lättare att ta del av era nyheter. Har ni någon gång tänkt göra så att man kan lyssna på Expressens texter som en ljudbok?

AGATON SVANEUS, 20, student, Uppsala

Hej Agaton! Expressen finns sedan många år tillbaka som taltidning för personer med läsnedsättning, där en syntetisk röst varje dag läser upp alla artiklar från papperstidningen. Med tekniken kan man i sin mobiltelefon, surfplatta, dator eller Daisy-spelare hoppa fram och tillbaka mellan artiklarna och mellan de olika delarna i tidningen, till exempel nyheter, kultur och sport. Det går att få mer information om detta från Taltidningshjälpen via telefon 020-311 211 eller via mejl taltidningshjalpen@polarprint.se. Vi har i nuläget inget eget verktyg för att omvandla webbartiklar på vår sajt till talat språk, men det är en intressant tanke.

JAKOB WAGNER, utvecklingschef