Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Håller underhållning på att ta över nyheterna på nätet?

När nyheter blir mer och mer digitala känner jag att de tenderar att bli mer underhållningsartade ofta på bekostnad av den högkvalitativa journalistiken. Kan ni hålla med om att det går åt det hållet?

ANNE-ELISE ANDENES, 67, TRONDHEIM

Tack för din fråga, Ann-Elise!
Vi strävar alltid efter att ha en blandning av tunga och mer lättsamma nyheter på sajten och i tidningen.
Expressen ska vara kontraster. Högt och lågt, stort och smått, allvar och skratt.
En del av texterna är som du säger mer underhållningsartade – samtidigt innehåller sajten senaste nytt, politik, tunga avslöjanden, reportage och längre intervjuer.
Det ena utesluter inte det andra.
Expressens David Baas och Christian Holmén nominerades till Stora Journalistpriset för sina avslöjanden om anonyma näthatare på främlingsfientliga sajter, samhällsviktig journalistik som blottlade främlingsfientligheten inom Sverigedemokraterna,
Expressens medicinreporter Anna Bäsén wallraffade inom äldrevården där läsarnas bland annat kunde följa hennes videodagbok inifrån på sajten.
I serien ”Det Nya Landet” samlade Expressens reporter Diamant Salihu läsarnas egna berättelser om vägen till Sverige och Sverige i dag, och läsarna kunde skicka in sina egna berättelser på Expressen.se.
Och under det senaste halvåret har vi genom Terese Cristiansson och Kassem Hamade också varit på plats och rapporterat live inifrån Gaza, Irak och gränsen till Syrien där Terese skildrade massflykten från IS.
Bara några exempel på högkvalitativ journalistik som vi är väldigt stolta över.
Expressens identitet är berättande som berör. För oss är det viktigt att väcka olika känslor i rätt mix.
Men vi jobbar hela tiden med att se över vad som är den ”rätta” mixen. I det arbetet är synpunkter från dig och andra läsare väldigt viktiga för oss.

Karin Skogh

editionschef Expressen.se