Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Försvinner inte värdet när alla nyheter spetsas till?

Hej!
Jag läser sällan kvällstidningar och skulle aldrig betala för ett lösnummer av Expressen. Jag undviker kvällspress eftersom jag upplever att nyheterna i kvällstidningar ofta är väldigt tillspetsade. Att ständigt spetsa till sina nyheter, kan inte det leda till att nyheterna förlorar lite av sitt värde?
Anders Larsson, 71, pensionär, Uppsala

Hej Anders!
Jag håller inte med om att våra nyheter är tillspetsade. Däremot är det sant att Expressen har ett annat temperament och tilltal än till exempel Sveriges Radio P1 eller Svenska Dagbladet. Vi blandar också tunga politiska avslöjanden med underhållande journalistik om exempelvis kändisar i nöjesvärlden.
Så har det varit ända sen starten för 70 år sen – och den klassiska kvällstidningens mix och tonfall var ungefär lika omdebatterad då som nu. Att väcka känslor är en del av Expressens identitet.
Som Expressens förste chefredaktör Ivar Harrie, en spränglärd lundensare med fil lic-examen i både klassisk fornkunskap och grekiska, en gång uttryckte det i en debatt:
”Men, säger ni, vi väcker förargelse. Ja gudskelov gör vi det. Vi är inte rädda att bli beskyllda härför.”
Vänliga hälsningar
Christofer Brask, reportagechef