Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Är det många som tränar och vem tar mest i bänkpress?

Hej!
Jag brukar läsa Hälsoliv på nätet, och undrar om det är många på Expressen/GT/Kvällsposten som brukar träna? Och sen till det viktigaste, vem tar egentligen mest i bänkpress på redaktionen?
Christoffer Söderman, 27, studerande, Stockholm

Hej!
Vad roligt att du gillar Hälsoliv! Visst märks det att många av våra medarbetare älskar att träna? För tre år sedan direktsände jag för Expressen.se medan jag sprang Stockholm Marathon. Jag är dock långtifrån den snabbaste på redaktionen. Ola Hammerman på IT-avdelningen har 3.04 som bästa tid på en mara, Henrik Borg på produktionsavdelningen har avverkat tolv maror (med 3.33 som bästa tid), dagredigeraren Leif Ohlsson har fullföljt sju maror (3.30 bästa tid) och Lars Wiklund på utvecklingsavdelningen har gjort tre maror (3.18 som bäst).
Martin Kroon, chefredaktör för Expressens edition i Sydsverige, Kvällsposten, och vår USA-korre Anne-Sofie Näslund (3.59) genomförde precis New York Marathon. Vår grävande reporter David Baas har sprungit Hässelbyloppet på 36 min 25 sek, Biträdande Extra-redaktören Daniel Blom har cyklat Vätternrundan på 7.55 och researchern Peter Thunborg har gjort fem klassiker (hittills). Jenny Holmqvist som är reseredaktör instruerar i TRX, kettlebells, crossfit och kampsport (thaiboxning i gymklassform).
När det gäller bänkpress är det dock ingen som slår vaktmästerichefen Stefan Wennefjord. Hans rekord är 195 kilo… Jag skulle tro att minst 30 procent av redaktionens medarbetare tränar regelbundet och många av oss sammanstrålar på Oasen Bad & Motion, gymmet i DN-skrapans källare där arbetsgivaren bjuder på träningskort.
Karin Sörbring, reporter på Expressen