Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Läsarna bidrar till att göra tidningen bättre

Kvällstidningar hamnar lägre i förtroendemätningar än morgontidningar. Detta har historiska skäl. Den klassiska kvällstidningen spänner från stort till smått, från högt till lågt.

Jag tänker att kvällstidningar är som folk är mest. Både allvarliga och roliga.
Vårt tonläge kan ibland få även våra trogna läsare att sucka över en och annan löpsedel.

”Roa, oroa och förarga”, lovade Expressens förste chefredaktör Ivar Harrie i premiärnumret 16 november 1944. Den linjen jobbar vi efter och det skiljer oss från morgontidningarna.

”Kan man lita på det som skrivs i kvällstidningarna och hur går arbetet med trovärdighet till på redaktionen”, frågar läsaren Natali Benkalifa.
Ja, frågan är relevant med tanke på mina inledningsrader. Och svaret är enkelt: det viktigaste för förtroendet är att allt är rätt och riktig i tidningen.  Alla fakta på plats, Alla namn rättstavade.

Men vi är inte mer än människor. Ett missförstånd kan ställa till spratt. Tidspressen på natten kan orsaka fel.
Fel är aldrig bra. Men det är bra att vi inte sopar under mattan. Vi står för våra misstag och rättar dem i tidningen. Öppenhet ökar trovärdigheten.

Detta är min sista söndagsspalt. Efter fem år som kvalitetsredaktör lämnar jag tidningen och går i pension. Det allra roligaste i mitt jobb har varit läsarkontakterna på mejl och telefon. Stort tack!

Biträdande chefredaktör Per-Anders Broberg tar över ansvaret för kvalitetsarbetet. Fortsätt mejla, på det sättet bidrar du till att göra tidningen bättre.

IRINA HALLING, kvalitetsredaktör