Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kampanj mot vintertid

Många mejl handlar om det ska kallas för normaltid eller vintertid. Till sist skickar en läsare ett vädjande mejl om att vi ska använda begreppet normaltid. Allt för att stoppa tidsomställningen:

Apropå söndagens spalt om det heter normaltid eller vintertid: Ja, jag vet att folk kallar normaltid för vintertid. Men vi är en stor skara människor i världen som kämpar för att få bort denna hälsofarliga och dyra dumhet med tidsomställning.
Vi anser att begreppet vintertid motverkar vår kamp. Ordet vinter har en negativ klang och det bidrar ytterligare till att befästa idén att sommartid på något sätt skulle vara att föredra. Kan ni bidra till kampen mot tidsomställningen genom att använda de tydligare begreppen normaltid eller vanlig tid i stället för vintertid?

MARIA T

SVAR DIREKT: Tack för din vädjan. Ordets makt är stor men det är svårt att ändra inarbetade begrepp. Jag tror inte ditt opinionsarbete ska behöva snubbla på orden.

IRINA HALLING, kvalitetsredaktör