Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

31,6 grader varmt? Nej, inte ännu.

KVALITETSKRÖNIKA

Nog för att vårvärmen är efterlängtad men så varmt som 31,6 grader har det inte varit någonstans i landet. Ännu. Mer än på vår vädersida. I fredagstidningen toppade Arjeplog oväntat listan ”varmast i går”.
Hur kan det bli så fel, undrar flera läsare.
– På några ställen i landet matas temperaturerna in manuellt och då kan det vid enstaka tillfällen bli fel. I Arjeplog var det 3,6 grader, inte 31,6. Jag beklagar att vi inte upptäckte felet, säger Daniel Fredriksson, meteorolog på StormGeo, som varje kväll levererar en färdig vädersida till tidningen.
– Vi bygger nu ett nytt datorprogram med automatiskt filter, som larmar om temperaturuppgifterna är orimliga, lovar Daniel Fredriksson.
Så en prisfråga.
I veckan frågade en läsare varför tidningen kostar två kronor mer på storhelger. Bengt Ottosson, vd, svarade att det beror på ökade kostnader för helgarbete, distribution, ökat antal sidor etc.
Läsaren Lennart Larsson tycker inte man ska klaga över tidningspriserna i Sverige. Han gör en jämförelse med Norge.
”På fredagar kostar den norska kvällstidningen VG i svenska pengar motsvarande 24 kronor och vanliga vardagar 17 kronor. Jag är förundrad över kvällspressens låga priser i Sverige.”
Tack för mejlet, Lennart, tills vidare fortsätter vi med svenska prissättningen.