Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Kan jag få praktisera på Expressen?

Jag läser nyheter regelbundet och har ett stort intresse för att skriva krönikor och noveller, därför tänkte jag att det skulle vara väldigt intressant att praktisera hos er. Jag går på gymnasiet och vi har två praktikveckor i början av mars.
NIKOLAS
SVAR DIREKT: Det är roligt att du är intresserad av att praktisera på Expressen. Under vårterminen har vi här i huset åtta praktikanter. Tyvärr har vi varken plats eller handledare för fler.
Vi tar sällan emot praktikanter från högstadiet eller gymnasiet. De praktikanter som just nu finns på redaktionen gör fyra månaders praktik som en del i sin journalistutbildning. Kanske väljer du att utbilda dig till journalist efter gymnasiet och då är du välkommen med en ansökan. Det finns många bra journalistutbildningar att välja mellan på universitet och folkhögskolor runtom i landet.