Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Läsare: Varför skriver ni så mycket om hälsa på löpsedlar och förstasidor?

FRÅGA EXPRESSEN
”Ha koll på ditt hjärta”, ”Så minskar du i vikt” och liknande rubriker har ni ofta på förstasidan. Varför sätter ni inte nyheter först? Jag vill hellre ha en tidning som satsar på nyheter och inte på hälsa. Det finns ju speciella hälsotidningar att köpa. Kan man hoppas på en förändring?

EMELIE H
Du har rätt i att vi skriver mycket om hälsa. Hälsa och livsstil är ämnen som intresserar många och som till sist berör oss alla. Vi letar medvetet efter färska forskningsresultat om hälsa, sjukdomar, motion och mat. Det är också ett försäljningsargument, vi märker på responsen från våra läsare att intresset är stort. Blir det för mycket? Ja, jag har förståelse för att alla inte är lika intresserade men då har vi mycket annat att läsa i tidningen.
Om jag får försvarar oss lite: i lördagstidningen (den dag då vi skrev om hur man kan förebygga hjärtbekymmer) så skrev vi också om gisslandramat i Algeriet, det låga mjölkpriset som medför att bönder måste sälja korna, om städerskan som var oskyldig till tågkraschen, om folk och försvar, 400-årsminne av freden i Knäred mm. Vi hade resesidor och en massa nöje och sport. Om man inte vill läsa om hjärtbekymmer ska det finnas annat att läsa i tidningen.

LEIF KASVI, editionschef