Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Läsare: Varför låter ni Bobbys styvpappa komma till tals?

FRÅGA EXPRESSEN:
Bobbys styvpappa dömdes för ett av dem mest avskyvärda brott man kan tänka sig. Han misshandlade och torterade Bobby, 10 år, till döds. Varför låter ni en sådan person uttala sig i tidningen?

JENNY M

SVAR DIREKT: Vi är helt överens om det avskyvärda i brottet. Bobbys styvpappa försöker inte heller skyla över gärningen. Men att du frågar är egentligen svaret i sig; ska någon som avtjänat sitt straff och genomgått behandling/ psykologkontakter enligt plan ha en plats i samhället efteråt, eller för evigt vara ”fredlös”? Det är den frågan intervjun kretsar kring. Bör samhället kunna hjälpa till, på något sätt, om man känner sig hotad till livet efter att ha varit med och dödat ett barn?

LARS NÄSLUND, nyhetschef