Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Andreas, läs tidningen innan du mejlar

KVALITETSSPALTEN, söndag 27 februari 2012
Vi vill ha en öppen debatt om Expressen. Läsarna kan i denna spalt ställa frågor om löpsedlar, ledarsidan, nyhetsvärdering, travtips, korsord, ja allt.
Men det finns frågor jag ofta drar till papperskorgen. Ett typexempel:
”En svensk döms för terrorbrott. Expressen skriver ingenting. Om han hade haft namnet Johan Andersson hade det kanske blivit annorlunda? Grattis till den fortsatta åsiktsindoktrineringen. Hjärntvätt a la Nordkorea.”
Avsändaren kallar sig för Andreas Lövquist. Han har helt fel. Han läser uppenbarligen inte tidningen.
Vi har skrivit stort uppslagna artiklar om den planerade massakern mot tidningen Jyllandspostens medarbetare. Vi publicerade namn och bild på tre gärningsmännen som dömdes till tolv års fängelse.
Några bestämmer sig för att korka igen våra mejlboxar med främlingsfientlighet. Man har rätt att tycka olika. Men de påstår att medierna mörkar och de har fel.
I grunden är det en diskussion utifrån de etiska reglerna för press, radio och tv som avgör när vi namn- och bildpublicerar. Detta alldeles oavsett om en gärningsman råkar heta Johan Andersson eller som i det aktuella fallet Munir Awad. Andreas, läs tidningen innan du mejlar.