Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Policy för sociala medier ska ge medarbetarna stöd

 


Ibland kallas tidningen du håller i handen för gammelmedia trots att den finns som sajt, webb-tv, mobil-app och på Facebook och Twitter. Gamla kanaler blandas med nya. Nätet ger nya journalistiska verktyg och öppnar breda möjligheter till dialog med läsare och opinionsbildare. Bara ett enda exempel: under webbtv-programmet ”Bar och politik” kan du twittra in frågor till politikerna på scenen och lägga dig i vart samtalet tar vägen.
Men allt är inte gnisselfritt. Det har hänt att medarbetare öppet twittrat om att de jobbar med en extraupplaga eller en egen nyhet och därmed satt våra konkurrenter på spåret.
Som många andra företag har vi utvecklat en policy för sociala medier som nya medarbetare får när de börjar på tidningen:
Användandet av sociala medier privat får inte stå i strid med det uppdrag man har på tidningen.
Man får inte berätta om tidningens interna angelägenheter.
Våra medarbetare ska känna en trygghet på arbetsplatsen och inte behöva riskera att det man gör eller säger på jobbet publiceras på sociala medier utanför tidningens regi.
Policyn ska vara ett stöd när medarbetarna bloggar och twittrar. Följ dem gärna! Och om du vill vara med att påverka Expressen kan du bli vän på Facebook (www.facebook.com/expressen) och kommentera, dela och gilla nyheter vi lägger ut.