Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Läsare: Tänker ni på säkerheten för era reportrar i Gaza?

 

Expressens Kassam Hamadé och Martin von Krogh i Rafha i Gazaområdet. Här var bombningarna intensiva och jobbet riskfyllt.

Varför skickar Expressen ner egna reportrar till Gaza och Israel när konflikten pågår? Hur tänker ni när det gäller situationen och säkerheten för de journalisternas ni skickar dit?
HANNA

SVAR DIREKT: Hej Hanna! Ja, det där är en avvägning. Som nyhetstidning vill vi vara på plats för att själva kunna skildra en händelse eller pågående konflikt, det ingår i vårt uppdrag – samtidigt måste vi prioritera säkerheten.
Expressen har jobbat mycket med säkerhetsfrågor, bland annat har reportar som kan skickas på ”farliga” uppdrag, och vi chefer som arbetsleder dem, gått en särskild utbildning.
Reportrarna Kassem Hamadé, Terese Cristiansson, Arne Lapidus och fotografen Martin von Krogh som i veckans reste till Gaza tillhör våra mest rutinerade, med många års erfarenhet från den här typen av jobb. Vi håller alltid tät kontakt och eliminerar så många risker vi kan. Av erfarenhet vet jag också att journalister brukar hjälpa varandra i konfliktområden. Men helt säker blir man tyvärr aldrig bli i krig.

Mvh Annsofie Näslund, nyhetschef