Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Hur var det att jobba som journalist under stormen Sandy?

Fotografen Axel Öberg och reportern Henrik Ek fick övernatta i bilen under stormdygnet

FRÅGA EXPRESSEN
Ni hade flera reportrar och fotografer som jobbade under Stormen Sandy i USA trots översvämningar, strömavbrott och nedfallna träd. Hur är det att gå ut i en tropisk storm när alla andra rekommenderas stanna inne?
HELEN SJÖDIN
SVAR DIREKT: Det är i sådana lägen som nyhetsnerven tar över. Det spelar i princip inte någon roll hur illa det ser ut runtom dig, det ska bara rapporteras om. Men så bekvämt är det inte.
I Atlantic City där jag och min fotografkollega Axel Öberg var i måndags, då Sandy skulle träffa land, fanns inga lediga hotell (knappt några öppna alls). Vägarna översvämmades och gjorde det omöjligt för oss att ta oss därifrån. Så vi fick helt enkelt sova i bilen.
Den gången hade vi tur, vi hittade en bar med lite mat kvar. Det enda vi hade med oss själva i bilen var vatten så att vi skulle kunna stå oss en dag eller två, om det mot förmodan skulle gå så illa. Annars är man mest orolig för strömförsörjningen. Det är svårt att jobba utan el, men med bil går i alla fall mobiltelefoner att ladda så att rapporter kan komma hem.
HENRIK EK, reporter stationerad i New York