Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Kan man få praoplats på Expressen?

Jag går i åttan Södertörns friskola i Huddinge och söker praoplats två veckor under höstterminen. Jag drömmer om att bli journalist och vill praoa på Expressen. Jag tycker att er tidning är väldigt bra. Jag hoppas att ni kan ta emot mig.

HANNA T
SVAR DIREKT: Hej Hanna! Det är roligt att läsa att du vill vara prao på vår redaktion. Det är många som varje termin söker praoplats hos oss men tyvärr måste jag oftast svara att vi inte kan ta emot prao från högstadie- eller gymnasienivå.
Alla praktikanter måste få handledning. Varje termin tar vi emot ett tiotal praktikanter från de specialinriktade journalistutbildningarna på högskolor och folkhögskolor. Längre än så räcker inte våra handledarresurser.
Mitt råd till dig är att söka praoplats på mindre redaktioner
Om du väljer en journalistutbildning efter gymnasiet hoppas jag att du återkommer och söker praktik hos oss.
EVA SIGEMO, personalredaktör