Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Varför anställer ni inte fler med utländsk bakgrund?

Expressens Kassem Hamadé följde kampen mot Libyens diktator Khadaffi.

FRÅGA EXPRESSEN
Jag gör en undersökning av den etniska mångfalden på svenska medier. Speglar ­Expressens redaktion dagens Sverige om man ser till medarbetarnas etniska bakgrund?

CLARA GUIBORG

SVAR DIREKT:
När vi gör anställningsintervjuer på Expressen så frågar vi inte var journalisten eller journalistens föräldrar är födda. Vi tittar i stället på journalistiska meriter och talang. Vi har heller inte kartlagt medarbetarnas etniska bakgrund och har inga jämförelsesiffror med Sverige i stort. Vi arbetar på ett annat sätt. Ett exempel är Expressenmedarbetaren Kassem Hamadé som bevakade den arabiska våren och som tack vare sin bakgrund och sina kunskaper i arabiska kunde resa in i Libyen i februari som en av ­världens första journalister på plats – och där göra världsscoop. I vår publicistiska idé står det inskrivet att vi i vår journalistik ska motverka främlingsfientlighet och fördomsfullhet. Det är Expressens sätt att arbeta för mångfald.