Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Varför har utrymmet för debatt minskat?

Expressens förändrade regler för artikelkommentarer diskuteras dagligen. Här kommer en läsarfråga:
FRÅGA EXPRESSEN
Det finns inte längre några utrymmen för ­debatter och artikelkommentarer på Expressen.se. Nättidningen har blivit aningen fadd när folk inte kan få munhuggas direkt. Jag ­gillar när det går lite vågor och jag gillar när folk är lite småelaka, för innerst inne är även stor­trutar små raringar.
CHRISTINA RÖNNBÄCK
SVAR DIREKT:
Vi införde för en tid sedan förhandsmoderering på våra diskussioner. Det betyder att alla inlägg läses innan de publiceras i ett försök att komma till rätta med problem som rasism, personangrepp och diskussioner som handlat om helt annat än vad de skulle handla om (så kallat ”off topic”). Alltså i vissa fall större problem än små elakheter. För att klara detta har vi tvingats minska antalet ­diskussioner. Vi har numera några utrymmen för diskussioner per dag och vi försöker vara tydliga på startsidan var dessa ligger. Samtidigt försöker vi från redaktionens sida vara mer synliga i kommentarsfälten och fånga upp vad läsarna samtalar om. Allt detta är nytt och vi provar oss fram – då är det väldigt tacksamt att få en återkoppling från dig och andra på hur det fungerar.
MATTIAS LUNDELL, editionschef Expressen.se