Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Frågor och rättelser är en del av kvalitetsarbetet

”Fråga Expressen” och rättelsespalten är en del av kvalitetspolicyn, som vi presenterade i tidningen för några dagar sedan.
Du som läsare kan ställa frågor om Expressen och få svar från tidningens medarbetare.
På Twitter ser jag följande inlägg från Jens L’Estrade, Sundsvall: “Varje dag läser jag gula rutan med frågor och svar. Den är otroligt bra, där får man inblick i beslut och tankebanor!”
Alltid trevligt med några uppskattande ord. Det är läsarnas frågor som gör spalten bra. Mejladressen är: fragaexpressen@expressen.se.
I rättelsespalten tar vi hjälp av läsarna att hitta fel. Faktafel, språkfel, felstavade namn. Vi går igenom läsarnas mejl till: rattelse@expressen.se och rättar alla fel av betydelse.
Men Ingalill Lundberg, Bromma, undrar vad det är för mening med rättelsespalten:
“Jag kan också göra fel och därför läser jag igenom det jag har skrivit för att minska ner risken för felskrivningar. Det borde ni också göra.”
Och jag håller med om att en del slarvfel uppstår när vi på redaktionen inte är tillräckligt noggranna med att läsa igenom texter. Ibland kan det bero på tidspressen under nattimmarna. Men inte alltid.