Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Varför ska jag välja Expressen?

Jag är ofta ambivalent när jag står i affären och ska välja mellan Expressen och Aftonbladet. Jag undrar egentligen varför jag ska välja Expressen, vad har ni som inte Aftonbladet har?
Christel Nyborg

SVAR DIREKT:
Nyhetsarbetet på kvällstidningarna är ofta likartat. Men båda vill förstås framhålla sina egna stora nyheter och granskningar. Den viktigaste skillnaden ligger i tidningarnas historiska grund, ägandet och den publicistiska hållningen, som i första hand uttrycks på opinionssidorna. Expressen har haft samma svenska familj som ägare sedan starten 1944 och dess politiska hållning på ledarsidan är liberal, medan Aftonbladet numera ägs av norska börsnoterade Schibsted, där dock LO tillsätter den socialdemokratiska ledarsidans chefredaktör.

Lars Näslund, tf editionschef